13

Mengapa anda memerlukan Gerbang Pembayaran?

Berikut adalah 13 sebab mengapa pemilik perniagaan terutama perniagaan dalam talian memerlukan Gerbang Pembayaran.

1. Untuk mengelakkan penipuan resit photoshop

Salah satu faktor utama mempunyai gerbang pembayaran adalah untuk mengelakkan penipuan seperti menerima resit photoshop yang disunting daripada pelanggan. Satu-satunya cara untuk mengendalikan isu ini adalah untuk memeriksa setiap resit yang diterima, dengan urus niaga bank. Dengan gerbang pembayaran, setiap transaksi mempunyai ringkasan transaksi yang mengandungi status transaksi sama ada diluluskan atau ditolak. Ringkasan urus niaga ini diemail dari papan pemuka kepada kedua saudagar dan pelanggan sebagai rujukan, waktu nyata.

2. Untuk menerima pembayaran 24/7

Dengan memiliki Gerbang Pembayaran, perniagaan anda boleh menerima pembelian dan pembayaran, 24 jam sehari, 365 hari setahun. Tidak ada perkara seperti "Kami ditutup, sila datang esok". Perniagaan sedang berlangsung, walaupun semasa anda sedang tidur.

3. Menyelesaikan masalah penyimpanan pangkalan data pelanggan

"Sesetengah pemilik perniagaan yang menyimpan pangkalan data pelanggan mereka dalam e-mel atau kadang-kadang di WhatsApp. Bayangkan jika telefon dicuri dan semua data hilang?

Dengan gerbang pembayaran, data pelanggan disimpan di papan pemuka. Ini termasuk nama, alamat e-mel, alamat penghantaran, butiran transaksi dan pembelian. Data boleh diambil pada bila-bila masa, dan boleh dieksport sebagai spreadsheet tunggal.

Satu lagi titik tambahan mempunyai pusat penyimpanan selamat dan selamat untuk data pelanggan ialah, anda boleh menggunakan semula data dengan mudah sebagai contoh, menukar data ke senarai mel untuk kempen dan promosi masa depan."

4. Memberi pilihan pembayaran alternatif untuk pelanggan tanpa akaun perbankan dalam talian

Perbankan dalam talian seperti Maybank2u atau CIMBCliks sememangnya merupakan trend di kalangan rakyat Malaysia yang kurang daripada warga emas. Walau bagaimanapun, kita tidak boleh mengabaikan kategori pembeli ini kerana mereka mempunyai keupayaan perbelanjaan juga. Jual barangan anda secara dalam talian kepada mereka jika mereka tidak mempunyai sebarang perbankan dalam talian?

Khabar baiknya, dengan Gerbang Pembayaran, bayaran boleh dibuat untuk pembelian menggunakan kad ATM mereka, menggunakan pilihan Debit. Mereka hanya boleh memasukkan nombor atm kad mereka dan nombor CVV untuk meneruskan pembayaran untuk pembelian.

5. Untuk menerima pelanggan yang hanya ingin membeli dengan Kad Kredit mereka

Sesetengah pelanggan lebih suka membeli dengan Kad Kredit mereka berbanding wang tunai kerana mereka lebih suka mengutip mata dari kad kredit mereka. Mata ini kemudian boleh ditukar atau ditebus dengan ganjaran seperti barangan atau perkhidmatan, cashback atau bahkan perjalanan batu.

Terdapat juga kategori pelanggan yang pembeli spontan atau dorongan. Mereka membuat pembelian atas dorongan impulsive dimana Kad Kredit membantu mereka mencapainya.

Malah, dalam perspektif penyelidikan pasaran, 1 dari 3 rakyat Malaysia kini memiliki Kad Kredit. Maksudnya, daripada 31.62 juta penduduk (2017), 10.54 juta orang mempunyai keupayaan untuk membeli dengan kredit. Statistik dari Bank Negara mengatakan bahawa transaksi Kad Kredit terus meningkat setiap tahun. Nilai urus niaga telah meningkat daripada 79.8 bilion (2010) kepada 125.6 bilion (2017), yang telah meningkat dua kali ganda pada tahun 2018.

6. Untuk menyelesaikan masalah mengenai pembangunan shopping cart atau pembangun laman web yang tidak boleh dipercayai

Sudah tentu, untuk perniagaan permulaan, kos adalah isu besar. Syarikat baru pada awalnya mungkin berfikir ia dapat menarik dan mendapatkan kepercayaan pelanggan baru dengan kaedah pembayaran dalam talian yang mewah. Tetapi ini memerlukan banyak pelaburan. Dan syarikat permulaan boleh melambatkan atau ingin menangguhkan langganan Gerbang Pembayaran mereka.

Sesetengah Gerbang Pembayaran menawarkan pilihan Payment Form, yang merupakan bentuk mudah yang merangkumi item anda untuk mula menjual. Payment Form ini boleh dikongsi melalui WhatsApp, Facebook, Instagram, Twitter dan sebagainya. Payment Form ini boleh dikongsi di blog seperti WordPress, Wix atau Blogspot. Dengan cara ini, memulakan perniagaan dengan Gerbang Pembayaran, kini pilihan yang lebih murah daripada memulakan perniagaan dengan laman web kerana ia juga memaksimumkan pengaruh media sosial anda.

7. Untuk menyelesaikan isu pengurusan dan perniagaan dropship

Sekiranya anda seorang pengangkut drop master, menguruskan komisen ejen dropship anda boleh menjadi proses yang sukar, menggunakan Gerbang Pembayaran dapat meminimumkan masa anda dan membantu anda menumpukan perhatian pada bidang perniagaan pilihan anda seperti pemasaran atau pengembangan bisnis.

Gerbang Pembayaran juga mempunyai kemudahan "Split Payment" yang mengagihkan wang jualan secara langsung dalam masa nyata. Ciri "Split Payment" ini akan ditetapkan oleh anda dalam hal berkongsi peratusan.

8. Untuk menyelesaikan isu pembayaran berulang

Mengejar pembayaran dari pelanggan juga merupakan satu lagi masalah untuk ditangani, memandangkan masa dan sumber yang terbazir kerananya. Selain itu, permintaan berkala untuk bayaran mingguan atau bulanan, pastinya akan menguji kesabaran seseorang.

Gerbang Pembayaran dengan ciri "Berulang" adalah jawapannya. Anda hanya perlu menetapkan kekerapan dan jumlah yang berulang, dan meneruskan pembayaran pertama. Bayaran berikutnya akan dikenakan secara automatik oleh Gerbang Pembayaran berdasarkan tarikh urus niaga yang dipersetujui.

9. Untuk menyelesaikan isu bayaran ansuran

Isu lain untuk pemilik perniagaan ialah mendapatkan kemudahan pembayaran ansuran. Ini adalah benar berhubung dengan barangan bernilai tinggi atau jualan pembelian yang mahal.

Gateway Pembayaran dapat menyelesaikannya. Jangan risau.

10. Di mana kehidupan rakyat Malaysia??

Malaysia hidup di dunia mudah alih hari ini. Mereka makan, bermain, membaca, berkomunikasi dan berbual dalam talian walaupun membeli-belah dalam talian.

Pada tahun 2013, perolehan untuk e-dagang ialah RM380 juta di Malaysia. Purata RM2,000 dibelanjakan dalam talian dalam setahun oleh rakyat Malaysia. Hebatnya 91% rakyat Malaysia berhubung dalam talian, kedai.

E dagang adalah perniagaan terbesar hari ini kerana ia memudahkan dengan sentuhan beberapa papan kekunci. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa membeli-belah dalam talian adalah cara untuk pergi hari ini.

11. Untuk menyelesaikan isu menerima pembeli antarabangsa

Mempunyai Gerbang Pembayaran, melampaui sempadan, yang membuat penjualan kepada bahkan bintang Hollywood tidak mustahil.

Perniagaan dalam talian adalah untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan berbanding dengan apa yang dapat dilakukan oleh kedai fizikal. Mengapa had sempadan hanya untuk rakyat Malaysia jika anda boleh menjual barangan anda di seluruh dunia.

12. Isu penjenamaan sendiri

Perniagaan permulaan pada mulanya akan berjuang dengan penjenamaan. Sesetengah pemilik perniagaan memilih untuk membeli Facebook Likes atau Pengikut Instagram untuk membina jenama mereka dengan mencapai kepada pasaran yang lebih besar.

Pada asasnya, dengan melibatkan Gerbang Pembayaran sebagai fasilitator pembayaran untuk memenuhi jualan dan urus niaga adalah salah satu cara yang paling mudah untuk menjaringkan markah untuk penjenamaan. Ini adalah kerana, untuk mendapatkan Gerbang Pembayaran, perniagaan mesti sah, didaftarkan dengan SSM dan telah melalui pemeriksaan latar belakang dengan bank dan pihak berkuasa yang berkaitan.

Dengan menerima bayaran dari Kad Kredit / Debit, anda boleh memasukkan logo MasterCard dan Visa di laman web anda. Dengan berbuat demikian, anda mewujudkan standard yang sama seperti Lazada atau 11 Street, pasar raksasa di Malaysia pada masa ini.

13. 100% Online

Apakah perniagaan dalam talian, yang bukan 100% dalam talian, kerana apabila ia menerima pembayaran untuk pembelian, anda berkata, "PM tepi?"

Hubungi kami!

Bagi sebarang persoalan, emailkan kepada [email protected] atau hubungi 03.2771.2707